smarsoft, firme luminoase, reclame luminoase, cruci farmacii

TehnologieLed

AniGarantie

Fabricat inRomania

Cuprins

Despre dotpitch/pitch

Dotpitch = distanta intre centrele a 2 LED-uri vecine.

Firma SmarSoft Electronic a proiectat propriile module cu LED-uri, acestea sunt realizate dupa o arhitectura proprie; nu folosim module importate.

Am realizat diferite structuri de afisare, pornind de la diferite tipuri de dotpitch: 4.8mm, 6mm, 10mm, 12mm, 14mm, 15mm, 16mm, 18mm, 20mm, 60mm

Dotpitch 4.8mm

Dotpitch 6mm

Dotpitch 10mm

Dotpitch 12mm

Dotpitch 14mm

Dotpitch 15mm

Dotpitch 16mm

Dotpitch 20mm

Dotpitch 60mm

 

Avantajele acestei diversitati de dotpich:

Datorita varietatii structurilor electronice, putem dezvolta orice tip de afisaj electronic - in functie de dimensiunile si caracteristicile solicitate.

Afisaj accidente de munca si monitorizare productie - SINIAT SA

Farmaciile Catena

Farmaciile Helpnet

Afisaj electronic pentru PARCARE

 

 

Afisaj monitorizare status masini cu ajutorul consolelor wireless

 

Despre Fonturi vs Vizibilitate

Toate afisajele realizate de noi sunt foarte vizibile pe timp de zi, iar seara / noaptea pot fi reglate din softul de PC / telecomanda.

Vizibilitate = lizibilitate = in functie de dotpitchul folosit rezulta o distanta de la care afisajele se pot citi

FONT (cm) Vizibilitate (metri)
4,2 5 - 6
6 6 - 7
7 7 - 8
8,4 8 - 10
10 10 - 15
11,2 15 - 20
12 20 - 25
14 30 - 35
15 40
16 50 - 60
21 100
23 130 - 150
30 170
42 >200

Informatii referitoare la LED-uri

In anii 2013 si 2014 am semnat contracte speciale de cobranding cu OSRAM Semiconductors si AVAGO Technologies.

 

De ce sunt importante aceste parteneriate?
ne ajuta sa avem relatie DIRECTA cu producatorii OSRAM si AVAGO, avand astfel garantia ca LED-urile folosite sunt testate 
- putem onora comenzile in timp scurt datorita stocurilor puse la dispozitie de cei doi producatori
- cu ajutorul expertilor OSRAM si AVAGO am realizat teste in laboratoarele lor specializate: s-au simulat conditiile de temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute, precum si cele de umezeala ridicata. Aceste teste ne-au aratat modul in care functioneaza produsele noastre IN TIMP.
- utilizand alaturi de celelalte componente si LED-uri de calitate, produsele noastre sunt garantate sa functioneze impecabil timp indelungat, in conditii dificile (mediu extern)
 
Pe scurt:
- LED-urile au rezistenta superioara la umezeala si temperaturi ridicate (temperatura de operare este -40 grade C... + 110 grade C)
- Incapsularea este realizata cu un epoxy special tratat cu filtre pentru razele ultraviolete, pentru a reduce efectele expunerii indelungate la razele soarelui
- Utilizarea LED-urilor se face in mod corect, nefiind suprasolicitate cu un curent mai puternic decat cel pe care il pot primi 

 

Modul in care un produs cu LED-uri se comporta IN TIMP in MEDIU EXTERN arata calitatea si fiabilitatea acestuia.

 

Sistem de incarcasare cu aluminiu eloxat

Deoarece NU FOLOSIM MODULE IMPORTATE, afisajele proiectate de noi sunt distincte fata de majoritatea afisajelor de pe piata.

 

Exemplu afisaj dubla fata, prindere in consola

cu flanse aluminiu extrudat

Exemplu profil aluminiu cruce farmacie dubla fata

 

Exemplu profil aluminiu eloxat

Exemplu sistem de incarcasare incluzand prinderea in consola

 

Exemplu flansa aluminiu extrudat

 

Am proiectat un sistem format din:

  • profil de aluminiu rezistent, eloxat

  • elemente interioare de rezistenta

  • flansa aluminiu extrudat, foarte rezistenta

Intregul sistem confera rezistenta si eleganta!

Spre deosebire de fier/tabla, aluminiul anodizat nu rugineste in timp! Reclama dvs isi va pastra acelasi aspect dupa cativa ani de utilizare in mediu extern.

Sistemul este proiectat de firma noastra si realizat de una din cele mai mari fabrici de extrudare aluminiu din lume: SAPA Profiles

Avantaje utilizare sistem propriu aluminiu eloxat:

  1. Structura de aluminiu ne permite sa utilizam RACIREA PASIVA - nu folosim VENTILATOARE = sursa de defect / necesita mentenanta.

    Produsele noastre sunt construite in asa fel incat costurile de intretinere sa fie minime.

  2. Aluminiul nu rugineste, si isi pastreaza proprietatile pe termen foarte lung.

  3. Acest sistem este atat elegant, cat si rezistent in mediu extern

  4. Produsele rezultate sunt slim (exemplu: crucile de farmacie / afisajele dubla fata au grosimea de 100mm, iar cele simpla fata au grosimea de 74mm)

Lacuri siliconice industriale / Rasini poliuretanice

Toate produsele realizate pentru functionare in MEDIU EXTERN au nevoie de protectie la umezeala / condens / radiatii UV / diferente de temperatura.

Avand in vedere ca produsele noastre au o durata de viata de peste 8 ani, toate elementele de protectie utilizate sunt de cea mai buna calitate. 

Elementele de protectie utilizate pentru circuitele electronice: lacuri siliconice industriale si / sau rasini poliuretanice

Lacuri siliconice industriale

Tratamentul cu lacuri (conformal coating) este foarte important pentru a proteja placa electronica (circuitul imprimat si componentele electronice) impotriva umiditatii, condensului, diferentelor de temperatura, aerului salin, prafului si altor factori ce pot afecta functionarea optima a produsului. 

Acolo unde nu exista tratament cu lacuri, sau acesta este realizat cu lacuri necorespunzatoare, vor exista probleme de coroziune, cum se poate vedea in poza de mai jos:

*Exemplu placa cu LED-uri ruginita; detaliu dupa indepartarea mastii de plastic de pe modulul LED

 

Firma SmarSoft Electronic realizeaza acest tratament cu lacuri siliconice industriale, utilizate preponderent in industria militara, auto sau aeronautica.

Aceste lacuri sunt potrivite pentru aplicatiile utilizate in temperaturi extreme sau pentru aplicatii supuse diferentelor termice. 

Temperatura lor de operare: -70 grade C.....+200 grade C.

Aceste lacuri siliconice sunt foarte eficiente impotriva umezelii si a aerului salin.

De aceea, aplicatiile dezvoltate de noi pot fi folosite cu succes si in mediu industrial.

Suplimentar, fata de alte lacuri utilizate in industria electronica aceste lacuri au protectii speciale la UV, nefiind distruse de lumina / soare. 

Rasini poliuretanice

Pentru aplicatiile ce folosesc LED-uri AVAGO (LED-uri de 5mm, cu terminale) utilizam si rasini poliuretanicePeste modulele LED rasinate se aplica masca de alucobond.

Cu aceste rasini poliuretanice LED-urile nu ruginesc si nu se deterioreaza in contact cu apa.

 

Utilizam rasini de cea mai buna calitate, care isi pastreaza proprietatile in timp si nu sufera modificari datorate diferentelor termice sau temperaturilor extreme. 

Rasinile poliuretanice ajuta si la obtinerea produselor mai slim. Produsele cu o fata au grosimea de 74mm, iar cele dubla fata au grosimea de 100mm.

 

Datorita acestei tehnologii putem produce un model de cruce de farmacie foarte subtire - aceasta are 19mm grosime, este dubla fata, si poate fi programata de la calculator:

http://www.smarsoft.ro/cruci-de-farmacie-cu-led-uri/cruce-farmacie-1075x1075x19mm-ultra-slim/

 

Protectii cu policarbonat compact rezistent la UV sau masca alucobond

In cazul modulelor importate se folosesc masti din PVC. Acesta fiind plastic, nu rezista sub actiunea razelor UV, devenind casant.

In functie de aplicatia realizata, firma noastra foloseste fie policarbonat compact transparent (ex: pentru afisajele realizate cu LED-uri OSRAM), fie masca alucobond (pentru afisajele realizate cu LED-uri AVAGO)

Policarbonat compact rezistenta la UV 

Utilizam policarbonatul compact atunci cand afisaje electronice sunt realizate cu LED-uri OSRM (LED-uri smd = surface mounted device; aceste LED-uri au nevoie de o protectie frontala suplimentara).

Policarbonatul compact combina mai multe calitati: greutate mai mica decat a sticlei dar rezistenta mai buna, grad ridicat de transmitere a luminii. Este deosebit de rezistent la socuri, vibratii, lovituri si este folosit cu succes in industria publicitara.

Tipul de policarbonat utilizat in aplicatiile noastre este protejat UV pe ambele fete. Protectia la UV inseamna rezistenta mai mare in timp si previne ingalbenirea.

 

*Exemplu utilizare LED-uri smd OSRAM, frontal protectie policarbonat compact transparent

Masca alucobond

Utilizam masca de alucobond atunci cand folosim LED-uri AVAGO.

Alucobond (cunoscut si ca dibond, bond) este un material (panel) compozit folosit pentru placari cladiri sau in industria publicitara pentru constructia reclamelor luminoase. Acest material este ideal pentru aplicatii de exterior, avand rezistenta crescuta la diferentele de temperatura precum si la UV

Avantaj utilizare masti alucobond: vizibilitate crescuta, impact mai bun din unghi, rezistenta foarte buna la factorii externi (ex: diferente de temperatura, UV)

*Exemplu utilizare LED-uri 5mm (cu terminale) AVAGO, frontal protectie masca alucobond culoare neagra

Componente electronice din gama industriala

Componentele electronice sunt produse tinand cont de utilizarea in urmatoarele intervale de temperatura:

* uz comercial: 0 la 70 grade C

* uz industrial -40 la 85 grade C

* uz militar -55 la 125 grade C

In aplicatiile produse de noi, toate componentele electronice sunt selectate din gama industriala (-40 la 85 grade C), ceea ce inseamna ca functioneaza OPTIM in acest interval de temperatura.

Selectarea componentelor din gama de uz comercial nu ar insemna ca produsul nu functioneaza la -10 grade C, ci ca acesta va functiona limitat (o luna, 3 luni, 5 luni, etc) sau componentele se vor defecta ACCELERAT, in functie si de alti parametri. 

Mai mult, LED-urile utilizate de noi (fie AVAGO, fie OSRAM) au temperatura de operare -40 la 110 grade C!

Acesta este unul din motivele pentru care putem acorda 3 ani garantie pentru produse de uz extern/industrial. 

Legenda pictograme

Denumire pictograma Simbol Explicatii pictograma

ETHERNET

Cu ajutorul extensiei de ethernet,solutia de afisare se poate conecta la reteaua internet. Fiecarei solutii de afisare i se aloca un IP.

SMS

Cu ajutorul unui format de SMS prestabilit (parola, nr mesaj, text, etc...) solutia de afisare poate fi programata de oriunde. Solutia de afisare cu LEDuri va avea un modem GSM si implicit un numar intr-o retea de telefonie mobila.

WIRELESS

Comunicatia wireless permite comunicatia cu solutiile de afisare cu LED-uri de la distante cuprinse intre 10m si 1km.

TELECOMANDA

Kit telecomanda radio( include unitatea de receptie si o telecomanda) pentru programarea preturilor de benzinaria sau reglarea intensitatii luminoase pentru solutiile de afisare din gama de semnalizare.

CALCULATOR

Kit programare de la calculator ( include softul de programare si comunicatia USB - RS485)

DOT PITCH

distanta dintre centrele a doua leduri vecine

VIZIBILITATE

distanta de vizibilitate se stabileste tinand cont de dot pitch si fontul de afisare utilizat la realizarea solutiei de afisare.

FONT

dimensiunea caracterului de afisare mesaje

GPS

Modulul GPS se integreaza in afisajul LED. Odata cu pozitia curenta, satelitii transmit si ora exacta, sincronizata cu un ceas atomic

 

Download software

Pentru a putea programa produsul achizitionat, este necesar sa urmati pasii de mai jos:

 

1. Copiati continutul CD-ului pe calculatorul dvs

2. Instalati driverul conform ghidului de mai jos (in functie de tipul de WINDOWS care ruleaza pe calculatorul dvs)

 

DOWNLOAD GHID PREINSTALARE EXECUTABIL FTDI PENTRU WINDOWS 7

 

DOWNLOAD GHID PREINSTALARE EXECUTABIL FTDI PENTRU WINDOWS 8

 

DOWNLOAD GHID PREINSTALARE EXECUTABIL FTDI PENTRU WINDOWS 10

 

3. Conectati produsul la calculator si verificati cf ghidului ce port COM a fost alocat automat la conectare 

4. Lansati softul produsului si setati in fereastra COM valoarea verificata la punctul 3

5. Programati produsul conform manualului aflat pe CD

 

Informatii generale

- In cazul in care deconectati produsul si il reconectati ulterior (fie pe acelasi USB, fie pe altul), va rugam sa verificati care este COM-ul alocat 

- Softurile dezvoltate de firma noastra sunt compatibile cu calculatoarele ce ruleaza sistemul de operare Windows